Privémail hoofd Amerikaanse inlichtingendiensten gehackt

door | Categorie Hack | 13 januari 2016

Geen reacties

Privémail hoofd Amerikaanse inlichtingendiensten gehackt

Privémail van onder meer het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten, James Clapper, is gehackt. De hacker die eerder al inbrak in de privémail van CIA-baas John Brennan claimt de verantwoordelijke te zijn achter de hack.

 

Meerdere diensten gehackt

Naast de privémail zou de hacker ook de thuistelefoon en internetverkeer hebben gehackt volgens Motherboard. De hacker zou ervoor hebben gezorgd dat elke binnenkomende gesprek voor Clapper wordt doorgestuurd naar een Amerikaanse organisatie die opkomt voor de rechten van de Palestijnen.

Ook zou de hacker een overzicht hebben van uitgaande gesprekken van de huistelefoon  van Clapper. Evenals zou de hacker toegang hebben gekregen tot de privémail van de vrouw van Clapper.

De hack is bevestigd door een woordvoerder van de Amerikaanse inlichtingendiensten: “We zijn op de hoogte van de situatie en hebben de noodzakelijke maatregelen getroffen”.

De verantwoordelijke hacker zou met de hack willen aantonen dat “mensen weten waar ze mee bezig zijn en dat ze het niet eens zijn met hen.”

 

Onduidelijk hoe de hack is gedaan

Het is niet duidelijk hoe de hacker heeft in kunnen breken in de e-mailaccount van Clapper. Bij de eerdere aanval op CIA-baas John Brennan ging het niet om een technische geavanceerde hack. De aanvallers slaagden erin om de klantenservice van de Amerikaanse telecomprovider Verizon AOL voor de gek te houden, en zo achter de gevoelige informatie te zijn gekomen.

 

Geen reacties

Geef een reactie

Make sure you enter (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.